Hvordan får du det hele til at fungere i hverdagen? Nogle helt konkrete værktøjer, som samlet kan kaldes for "et net af struktur", kan få ledelsen til at fungere.

Tydeligere værdier er grundlaget for at få ledelsen til at fungere. De værdier, du ønsker, skal kendetegne din virksomhed og skal være tydelige for alle medarbejdere, så de ikke er i tvivl om, at de skal efterleves og overholdes.

Med værdier mener jeg eksempelvis, hvordan I behandler hinanden, dyrene og omgivelserne. Det kan også være, hvordan niveauet for orden er, eller om I går meget op i høj ydelse, eller om gennemsnitlig pasning er ok. Hvad er vigtigt for jer?

Når du har tydeliggjort dine værdier, skal du også selv efterleve dem for at få gennemslag på ledelsen. Hvis du selv er ryger, får det ikke nogen virkning at fortælle dine børn, at de skal lade være. Du skal være rollemodel for dine værdier og efterleve dem. Hvis du for eksempel ønsker orden på din bedrift, og at medarbejderne lægger ting på plads, hjælper det ikke at sige det og kalde det en værdi, hvis ikke du selv har orden omkring dig.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind