Der har i høsten knapt været tid til at tænke på, hvor ringe en situation mælkeproducenterne er i, men alligevel er der fuldt fokus på de resultater, man selv kan have indflydelse på.

Det har været en travl sommer. Høsten plejer for os at være en lidt stille tid i forhold til andre. Maskinstationen høster normalt vores korn, og vi samler selv cirka 400 bigballer. Det klarer vi normalt på en uges tid.

Naboen til os er økolog og har en god mejetærsker, som vi engang havde købt sammen. Vi har dog siden solgt vores halvdel igen. Hans markmand havde lagt sig syg, da høsten startede, så jeg fik opgaven som mejetærskerpilot.

...Hjælpen fra EU med national støtte blev en fadæse uden lige...

Det passede fint sammen med staldarbejdet at køre mejetærsker. Når jeg var færdig i stalden, var duggen lettet, og vi gik i gang i marken. Det blev dog nogle lange dage uden nævneværdig søvn, for når planteavleren var træt og syntes, han virkelig havde ofret sig selv den halve nat, gik han i seng, men jeg skulle hjem og tilbage i stalden igen. Det var en travl tid, hvor alle gav lidt ekstra, selv farmor kom på overarbejde med børnepasning også videre.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind