Lyt til artiklen:

Ny vejledning om reglerne for bekæmpelse af flyvehavre

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Flyvehavre er en uønsket plante i Danmark, fordi den hvert år koster mange penge i forsøg på bekæmpelse og i tab af indtægter for landbruget, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Både landmænd, virksomheder, kommuner og private har pligt til at fjerne flyvehavre på deres arealer, og det er vigtigt, at der handles hurtigt. Landbrugsstyrelsens kontrollører ser mere udbredelse af flyvehavre, når de er på kontrolbesøg, og flyvehavre er et stigende problem på de danske marker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrugsstyrelsen har udarbejdet en vejledning om regler for bekæmpelse af flyvehavre for at hjælpe flere til aktivt at fjerne flyvehavre og forebygge spredning. I vejledningen kan du blandt andet finde regler om bekæmpelse og kontrol, herunder reglerne om gebyrer for opfølgende kontrol.

Find vejledningen for bekæmpelse af flyvehavre her.

Pligt til bekæmpelse

Du har pligt til at holde dine arealer fri for flyvehavre. Det betyder, at du skal fjerne flyvehavre på alle dine arealer enten via kemisk eller mekanisk bekæmpelse. Derudover findes der en række regler for, hvad du må og skal gøre, hvis du har flyvehavre på dine arealer. Du finder reglerne i vejledningen.

Flyvehavre kan ramme uforskyldt, men det er muligt at begrænse udbredelsen ved at udvise almindeligt godt landmandskab, så du dermed kan undgå indskærpelse og påbud.