Varme i høst samt vandindhold i afgrøden hæver hurtigt temperaturen lageret og påvirker kvaliteten. Derfor er hurtig og effekt køling altafgørende.

Høsten er ofte et kapløb med tiden, hvor det handler om at få tonsvis af afgrøder sikkert høstet og hjem på planlageret eller i amerikanersiloen. Men det er også et kritisk tidspunkt for at få kølet afgrøderne, så de ikke mister afgørende egenskaber. Ved Sukup Europe rådgiver salgschef Ole Laustsen kunder i at tørre afgrøderne korrekt og effektivt. Han oplever ofte, at varmeudviklingen i afgrøderne lige efter høsten ved kørslen og lagring er et kritisk punkt, hvor man skal holde tungen lige i munden.

- Desuden kan afgrøder, der får en temperatur over 40 grader miste størstedelen af sin spireevne, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.