Automatisk oplæsning:

Plantegødningsproducent bestrider Haveselskabets analyse

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Det analyseresultat som Haveselskabet er kommet frem til, er E. Marker A/S ikke enige i. Firmaet bestrider det derimod, og mener at kunne dokumentere, at Haveselskabets påstande og analyser er fejlagtige.

For en uges tid siden udsendte Haveselskabet en rapport, der viste, at der var fundet rester af Clopyramid i seks forskellige fyldende organiske gødninger til økologisk dyrkning.

Ét af de produkter, der var tale om, var Grogreen fra E. Marker A/S. Siden rapporten har virksomheden fået foretaget yderligere tests af produktet og er kommet frem til en noget anden konklusion;

- Det analyseresultat, som Haveselskabet er kommet frem til, er vi ikke enige i. Vi bestrider det derimod, og kan dokumentere, at Haveselskabets påstande og analyser er fejlagtige.

- Grogreen's egne resultater kommer fra et uafhængigt irsk laboratorie (vi tester for 20 forskellige herbicider), og viser for andet år i træk, at indholdet af Clopyralid i Grogreen Universalgødning, er mindre end 1 μg/kg gødning (en µg = en milliondel) pr. kg gødning. Det er næsten 1.000 gange lavere end det Haveselskabet påstår med 941,88 μg/kg gødning jf. Haveselskabets analyse, skriver E. Marker A/S i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

E. Marker A/S skriver endvidere, at man har fået udleveret den prøve af Grogreen universalgødning, som Haveselskabet har testet og sendt den til en ny test.

- Som forventet konkluderer den nye kontrolanalyse, at der ikke er Clopyralid i GroGreen Universalgødning. Vi forlanger omgående et dementi fra Haveselskabet, der tilbage kalder påstanden om, at vores produkt indeholder Clopyralid.

E. Marker mener, at det vil være relevant, at Haveselskabet omgående får foretaget forsøg der kan fastslå, om der er en årsagssammenhæng mellem anvendelse af gødningerne og mistrivsel i tomatplanterne.

- Det vil være rimeligt at forlange, at Haveselskabet derfor tester alle, analyserede produkter igen, og denne gang hos tre uafhængige laboratorier for at verificere, at analyseresultaterne fra Haveselskabets laboratorium NIBIO vitterligt er korrekte, eller - som vores gentagne laboratorietests viser - at Haveselskabet's resultater er fejlagtige, skriver E. Marker A/S.