Lyt til artiklen:

L&F er stærkt utilfredse med IT-problemer hos Landbrugsstyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Lørdag og i dag har der været driftsforstyrrelser på Landbrugsstyrelsens IT-system, der anvendes til ansøgning om EU-støtte (kaldet tast selv-service). Systemet kører stadig ustabilt.

Ansøgningsfristen for at søge om EU-støtte er på fredag den 16. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos L&F er Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer ikke tilfreds med IT-problemerne.

- Der knokles både weekender og aftener ude i rådgivningsvirksomhederne i disse dage. Det er derfor også uacceptabelt, at der lørdag var fejl, som blokerede for at arbejde med ansøgninger, siger klimadirektøren.

- Desværre er der igen i dag, mandag, driftsforstyrrelser på systemet. Det er ekstremt vigtigt, at systemet kører de sidste dage og timer af ansøgningsrunden og derfor skal Landbrugsstyrelsen naturligvis løse problemerne omgående, så det bliver muligt at komme i mål med de sidste ansøgninger, siger han.

- Vi finder det også stadig meget problematisk, at ansøgere skal søge om udbetaling af økologisk arealtilskud og plejegræstilskud , uden at de har et opdateret og retvisende ansøgningsgrundlag i Landbrugsstyrelsens ansøgningssystemer, siger siger Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer.