Automatisk oplæsning:

Agri Nord vil hjælpe med at etablere vildtstriber

00:00
Hastighed: ???x
00:00

For tredje gang etablerer Agri Nord i år faunastriber hos medlemmer og kunder. Tidligere har det alene været blomsterstriber, der sikrer føde til de vilde bier, men i år kan landmanden også vælge vildtstriber, hvis han eller hun vil gøre noget ekstra for fasaner, rådyr og harer.

I foråret 2019 etablerede Agri Nord for første gang blomsterstriber hos medlemmer og kunder, som prydede landskabet i det nordjyske hen over sommeren og var med til at sikre føde til de vilde bier.

Sidste år blev det til næsten 30 kilometer blomsterstriber, og 68 landmænd var med.

- Vi vil rigtig gerne gøre det igen, for udover at være fødekilde for de vilde bier, så er blomsterstriberne også med til at skabe variation i landskabet til glæde for både mennesker og dyr, siger natur- og projektkonsulent Niels Thordal-Christensen.

Noget ekstra for vildtet

I år tilbyder Agri Nord også at så vildtstriber, og der findes, ligesom ved bi-striberne, både en økologisk og en konventionel blanding, landmanden kan vælge i mellem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Man kan vælge at så vildtstriber, hvis man vil gøre noget ekstra, der tilgodeser vildtet. Det kan være rådyr, fasaner og harer, siger Niels Thordal-Christensen.

Vildtstriben, der tilbydes i år, indeholder planter, som er til gavn for både hjort-, mark- og fuglevildtet. Den bidrager også med ly og dækning til de mindre vildtarter. Blandingen er flere-årig, og afhængig af vildttrykket kan den holde op til tre-fire år. Vildtstriben er tiltænkt ved arealer, som bruges til jagt, eller hvor vildtet opholder sig.

- Og så skal man gøre sig klart, at vildtstriben ikke skal plantes for pyntens skyld ligesom bistriberne, der har farverige blomster, siger han.