Lyt til artiklen:

Agroskolen tæt på en fordobling

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Elever fra grundskolen søger i stigende grad mod landbrugsskolen i Hammerum, når de står over for valget af en ungdomsuddannelse. Tilmeldingerne er nemlig tæt på fordoblet sammenlignet med sidste år. Til stor lettelse for forstander Jeppe Bomann.

Efter et år med aflysninger af brobygning, åbent hus og andre muligheder for at vise landbrugsskolen frem har det været usikkert, hvilken betydning corona ville få.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvor er det fedt, at unge mennesker igen vælger os til. Vi arbejder dagligt på at blive bedre til at uddanne landmænd til dansk landbrug. Agroskolens medarbejdere har lagt mange kræfter i at få knækket den nedadgående kurve og samtidig gjort op med fordomme om landbrugsuddannelsen, siger Jeppe Bomann.

Flere lærepladser kalder på flere elever

Siden fusioneringen med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i 2018 har alle ressourcer på Agroskolen i Hammerum været brugt på at sikre høj kvalitet på landbrugsuddannelsen og ikke mindst tid til at opbygge gode relationer med eleverne og landbruget.

Landbruget har kvitteret med et stort antal lærepladser, men elever til at besætte dem har manglet.

- Det har været afgørende, at Agroskolen har bevaret sin særlige DNA som landbrugsskole. Vi kan heldigvis se, at indsatsen virker, og at det er muligt at drive en landbrugsskole som en del af en kombinationsskole. Det vidner vores elevtilfredshed om, og nu begynder det opsøgende arbejde også at bære frugt, siger Jeppe Bomann.

Spring i interesse for erhvervsuddannelser

Generelt vokser interessen for at tage en erhvervsuddannelse, viser de overordnede tilmeldingstal fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Flere har tilmeldt sig grundforløb inden for især de tekniske fag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På papiret har coronakrisen heller ikke gjort det sværere at finde en læreplads. I 2020 indgik erhvervsskolen 943 uddannelsesaftaler mod 911 forrige år. Dermed kan flere komme ud på arbejdspladserne og få den eftertragtede læreplads.