Automatisk oplæsning:

Landmænd er klar til udvidet Conservation Agriculture

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I en pressemeddelelse fortæller Agrovi, at der er stor interesse indenfor Conservation Agriculture.

Fremtidens landbrug stiller helt andre krav til både nye og igangværende landmænd end i tidligere generationer. Ny forskning, robotteknologi og strammere klimaregulativer bidrager alt sammen til en udvikling af dansk landbrug - men der er fortsat inspiration at hente i tidligere tiders traditioner.

Sådan lyder det i hvert fald fra Agrovi i en pressemeddelelse.

- Vi kan i den grad mærke en øget efterspørgsel fra vores eksisterende kunder, som har arbejdet i det pløjefri system i nogle år og som nu er ivrige efter at videreudvikle indsatsen blandt andet. inden for samdyrkning af hovedafgrøder, sortsblandinger, ledsagerafgrøder og efterafgrødeblandinger. Det er virkelig noget, der optager landmændene i vores område, fortæller Hans Henrik Fredsted, planteavlschef i Agrovi i pressemeddelelsen.

Agrovi har erfaring, når det handler om både forskning og rådgivning inden for Conservation Agriculture, og har for nylig taget den skridtet videre ved at indgå et samarbejde med CommodiCarbon, der giver landmanden mulighed for at tjene penge på sin kulstofslagring ved omlægning til det pløjefri system.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har siden årtusindskiftet været meget optaget af, hvordan vi kan dyrke vores jord mest effektivt og bæredygtigt fremadrettet inden for de klimamæssige regulativer, som regeringer udstikker. Efter noget nær 20 års erfaring med det pløjefri system og små 10 år inden for Conservation Agriculture, er både vores kunder og vi nysgerrige efter, hvordan vi kan udvikle os endnu videre, eksempelvis inden for intercropping, tilføjer Hans Henrik Fredsted.

Den øgede interesse i de bæredygtige dyrkningsformer har også ført til ansættelsen af en ny specialist hos Agrovi i form af Frederik V. Larsen.

- Der er ingen kemikere i verden, der når planter til sokkeholderne, og jeg er dybt optaget af at hjælpe landmænd til at opnå planternes fulde potentiale ude på markerne, for eksempel ved i endnu højere grad at kombinere sorter for at minimere sygdomme og opnå bedre udbytte, blandt andet ved at kigge på glemte dyder i vores forfædres dyrkningssystem er og sætte det ind i en moderne kontekst, siger den nye planteavlskonsulent i meddelelsen.

Frederik V. Larsen har under sit studie løbende kunne teste teorier af på sin families gård, Baløsegaard ved Assens, der har været pløjefri siden 2000.