Automatisk oplæsning:

Import af læggekartofler fra England er nu fortid

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I forbindelse med Brexit er der kommet importforbud for læggekartofler fra Storbritannien til EU.

Storbritannien er nu et tredjeland i forhold til EU. Derfor er Storbritannien nu også dækket af importforbuddet for læggekartofler, som gælder alle lande uden for EU med Schweiz som eneste undtagelse. Den eneste mulighed for at importere læggekartofler fra tredjelande er, hvis der er tale om materiale, der skal anvendes til forsøg, forskning eller planteforædling. I givet fald skal en række kriterier opfyldes og importøren skal indsende ansøgning om tilladelse.

Det er tilladt at importere spisekartofler fra Storbritannien, hvis de er ledsaget af et plantesundhedscertifikat udstedt af plantesundhedsmyndigheden i Storbritannien, som attesterer, at EU's importkrav er overholdt. Kartoflerne skal endvidere importkontrolleres. Kontrollen er brugerbetalt.

Eksport til Storbritannien

Det er muligt at eksportere læggekartofler og spisekartofler fra EU til Storbritannien, hvis kartoflerne ledsages af et dansk plantesundhedscertifikat, som attesterer, at Storbritanniens importkrav er overholdt. Der er også krav om, at den britiske importør skal være registreret og have forhåndsanmeldt forsendelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbrugsstyrrelsen har lavet en hjemmeside omkring Brexit, hvor man kan finde svar på de fleste spørgsmål. Besøg den ved at klikke HER