Automatisk oplæsning:

Det bliver nemmere at etablere minivådområder

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I dag har Landbrugsstyrelsen haft over 650 landbrugere og landbrugskonsulenter samlet til virtuelt seminar med viden og tips om årets ansøgningsrunde.

Normalt trækker chancen for at mødes med andre landbrugere og konsulenter også, når Landbrugsstyrelsen inviterer til sine årlige Landbrugsseminarer tre steder i landet. Men i år har corona og forsamlingsloft tvunget Landbrugsstyrelsen til at gå nye veje, når landbrugere og landbrugskonsulenter skal klædes på til året, der kommer. Landbrugsseminaret er i år blevet til et webinar, og det giver mulighed for, at endnu flere kan være med.

- Vi havde selvfølgelig helst set, at vi kunne mødes fysisk med landmænd og konsulenter. Det giver altid lidt ekstra. Når det ikke kan lykkes i år, er vi glade for, at så mange har tilmeldt sig vores webinar. Som en bonus kan vi bagefter lægge webinaret på vores hjemmeside, så endnu flere kan se det og hente tips og inspiration til årets ansøgningsrunde, også selv om de ikke lige havde tid til at sidde ved skærmen i dag, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Louise Piester.

På samme måde gav Landbrugsstyrelsen deltagerne mulighed for, at stille spørgsmål og i år give deres input i hele ugen efter webinaret.

- Landbrugsseminaret er en vigtig begivenhed for os, og vi kunne slet ikke forestille os at undvære det på grund af corona. Det er startskuddet til et nyt år med ansøgningsrunder, og her deler vi viden og erfaring. Mindst lige så vigtigt er det også her, vi får uundværlige bidrag ind fra vores kunder, så vi kan lave regler og IT-systemer, der også virker i hverdagen. Den direkte dialog med vores kunder vil vi holde fast i på trods af corona, og nu griber vi teknologiens muligheder for at forlænge dialogen, siger Louise Piester.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Repræsentanterne for Landbrugsstyrelsen beklagede flere gange under seminaret overfor deltagerne de mange IT-problemer og forsinkelser og beklagede at app´en til satellitbaseret kontrol har givet problemer om udfordringer. De lovede at rette op på de tekniske problemer.

Mini-vådområder

Under webseminaret kom Landbrugsstyrelsen med godt nyt. Tilgangen til at etablere mini-vådområder bliver lettere. I år skal der ikke længere indsendes dispensationsanmodning til landbrugsstyrelsen inden opbygning af mini-vådområder, vådområdeprojekter eller skovrejsning.

Landbrugswebinaret bød i år blandt andet på oplæg om den store ansøgningsrunde, muligheder for projektstøtte til klimatiltag, nyt om økologisk arealtilskud og pleje af græs og satellitbaseret kontrol.

Landbrugsstyrelsen fortalte, at de ikke planlægger nye ordninger eller nye tiltag indenfor satellitbaseret kontrol i 2021. De er opmærksomme på fejl og mangler i app´en. De rettes til, og app´en bliver testet i år.

Danmark er langt fremme med satellitbaseret kontrol i forhold til andre lande, oplyste Landbrugsstyrelsen. EU-kommissionen støtter metoden og opfordrer alle lande til at indføre metoden til kontrol.