Biostimulanter får en betydelig rolle nu og i fremtiden, lyder det fra Syngenta på plantekongres. Selv er de klar med et produkt, de især ser brugt i dansk kartoffelproduktion.

Syngenta har testet produktet Quantis, der er et nyt biostimulant på kartofler med lovende resultater.

- Quantis er et restprodukt fra fermentering af sukkerrør. Det har været testet i en lang række afgrøder på verdensplan, og der har været effekter i samtlige testede afgrøder, sagde Morten Lind, der har titlen som Technical Lead Nordics, Syngenta Nordic.

Produktet er et biostimulant, der bliver registeret som et gødningsprodukt og ikke som et planteværnsmiddel. Quantis kan ifølge Syngenta anvendes i alle afgrøder, da det hører under gødningsforordningen, og det kommer i handlen til 2021-sæsonen.

Det skulle ifølge Morten Lind være klar til økoproduktion også.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Test i kartofler

Produktet er testet i kartofler på dansk jord. Det har foregået i Arnborg. Der var nogle små udbyttereaktioner på vandet jord.

rich-media-1
Resultater på fuldt vandet jord. Illustration: Syngenta.

Men med endnu bedre resultater på den uvandede jord.

rich-media-2
Resultater på tørkestresset jord. Illustration: Syngenta.

Morten Lind gør opmærksom på, at resultaterne kun er med til at give indikationer, men ikke er noget der kan konkluderes på generelt.

- Afgrøder med svagt rodnet og med erfaring for stress-reaktioner i løbet af vækssæsonen er netop stedet at anvende Quantis. Husk det skal anvendes forud for forventede stress-perioder, lyder det fra Morten Lind.

Der er ingen endelig pris på produktet endnu.