Det blev en tidlig sæsonstart for kombipresseren hos Højbo Maskinstation som allerede har presset de første 300 baller i 2021.

Det er ikke hver dag, at man ser en kombipresser igang med pressearbejdet i uge 1.

Men ikke desto mindre blev det tilfældet på Højbo Maskinstation på Limfjordsøen Morsø, da de kørte af sted med traktor og kombipresser for at presse cirka 30 hektar græs og efterslæt den 5. og 6. januar.

- Foderet skal blot bruges til nogle ammekøer, men jeg er faktisk positiv overrasket over at se, hvor tørt græsset egentligt er. Vi har da før presset noget græs, hvor vandet løbet ud af bunden af presseren, og det er jo slet ikke tilfældet her, fortæller Kristian Pedersen, indehaver af Højbo Maskinstation på Mors, som stod for presseopgaven. Det var chauffør Klaus der kørte med presseren, da Maskinbladet var forbi.

- Det blev til 309 baller på de cirka 30 hektar, så der var jo faktisk noget at køre efter, konstaterer han.

rich-media-1
Kristian Petersen, indehaver af Højbo Maskinstation var positivt overrasket over udbyttet fra markerne. Foto: Morten Damsgaard.

Kristian Petersen fortæller, at man faktisk har prøvet noget lignende én gang før.

- For 15 år siden var vi afsted mellem jul og nytår med kombipresseren. Dengang var det fordi græsset var for langt til at kunne overvintre. Denne gang er det forbi kunden synes der faktisk var et godt lag græs, fortæller han.

Den lette frost i begyndelsen af uge 1 gjorde, at man forsøgte at bjerge græsset.

- Det passede faktisk rigtigt godt, for kort tid efter presseren var kommet hjem begyndte det at sne, så det kunne ikke passe bedre, fortæller Kristian Petersen.

rich-media-2
Presning i januar e bestemt ikke hverdagskost. Foto: Morten Damsgaard.