DLG gør status på de internationale priser for korn og majs. De har udsendt en markedsorientering, der kigger bagud og fremad på de forskellige markeder.

Det er med optimisme, at DLG kigger tilbage på 2020 og frem i 2021, når det kommer til markedet for korn og majs.

Efter decembers afslutning beretter Niels Vesterlund, trader fra DLG, at kornpriserne sluttede 2020 af med at stabilisere sig på sæsonens højeste. I det hele taget har priserne gennem de seneste måneder haft en mere positiv udvikling end frygtet.

Niels Vesterlund udtrykker desuden glæde over, at Brexit er afsluttet med en handelsaftale.

- Det bliver i de nærmeste vintermåneder særligt afgørende for hvede fra Østersøen, herunder dansk hvede, idet UK fortsat i denne sæson skønnes at have importbehov for yderligere 1-2 millioner tons hvede. UK's hvedehøst i 2020 blev cirka 6 millioner tons mindre end året før, lyder det i meddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dog kan der være faktorer, der i den kommende tid vil få markedspriserne til at ændre sig.

Den planlagte eksportafgift fra Rusland på 30 dollars pr. ton kan få indflydelse på markedet. Desuden kigges der mod Sydamerika og Brasiliens høst af soya. Det vides endnu ikke, om der i Brasilien skal sås majs efter soyahøsten. Slutteligt sættes Kinas beholdninger af korn og majs under lup, da Niels Vestergaard sår tvivl om landets tal på den front reelt set holder vand.

Desuden afrundes markedsorienteringen med en positiv bemærkning:

- Da vi i maj 2020 fik den første prognose for verdens kornproduktion i høsten 2020, var der udsigt til en kornhøst på i alt 2.250 millioner tons og en overgangsbeholdning 684 millioner tons. I december er både produktionstal og beholdninger skrumpet, se tal i nedenstående tabel, men kornhøsten 2020 er stadig verdensrekord, fortæller Niels Vestergaard.

Man kan læse markedsorienteringen i dens fulde længde på DLG's hjemmeside.