Virksomhederne ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af Certis Europe i samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked.

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner: Certis Europe har tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, herunder Danmark.

Det stigende antal firmaer, der tilslutter sig easyconnect-systemet, er med til at øge antallet af produkter, der fremover leveres med easyconnect-låg og dermed med til at give et bredere udvalg af produkter.

- Den Europæiske plantebeskyttelsesindustri og brancheforeningen ECPA vedtog for nylig et sæt ambitiøse forpligtelser for at støtte EU's nye Green Deal. Dette inkluderer et større ansvar og dermed beskyttelse af mennesker og miljø, forklarer Juan Sasturain, chef for Product Stewardship Strategies hos BASF Agricultural Solutions og nuværende formand for easyconnect CTS-pilot gruppe. Han fortsætter:

Tilgængelig for alle

- For yderligere at reducere sprøjteførernes eksponering ønsker den europæiske plantebeskyttelsesindustri at gøre CTS-teknologien tilgængelig for alle europæiske landmænd og sprøjteførere inden 2030. Med easyconnect er vi på rette spor for at nå dette mål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

easyconnect-systemet er en teknologi, som består af to komponenter: et unikt skruelåg - der monteret på dunkene - og en tilkobling, der tilsammen udgør det lukkede påfyldningssystem.

easyconnect gør det muligt både at overføre sprøjtemidler direkte fra deres originale beholdere til sprøjtetanken og til nøjagtigt at afmåle mængden af det kemiske stof, der overføres. Dette reducerer brugerens eksponering og miljørisici ved stænk eller spild.

easyconnect introduceres i Danmark og Holland i 2021 og følges af Frankrig, Tyskland og England i 2022.

- easyconnect er den sikreste og mest bekvemme måde for sprøjteføreren at fylde sprøjtetanken på, og det er det, der har overbevist os om at deltage i pilotgruppen, forklarer Jacques Haverlant, der er chef for innovation og udvikling i Certis.

easyconnect er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsproducenter af udstyr og er blevet testet på landbrug i udvalgte lande, herunder Danmark, siden 2015. Baseret på brugerfeedback er systemet blevet forbedret løbende, hvilket har øget hastigheden af påfyldning sammenlignet med den almindeligt anvendte beholder.

easyconnect er en åben teknologi og tilgængelig for alle interesserede firmaer. Alle producenter af plantebeskyttelsesmidler, udstyrsproducenter med flere, der er interesserede i at deltage i lanceringen af easyconnect, opfordres til at kontakte en af de seks virksomheder.