Landbrugsstyrelsens satellitbaserede kontrol nærmer sig sin afslutning. Sammenlignet med sidste år er der færre landmænd, der har røde marker. Dermed lever flere op til betingelserne for at få landbrugsstøtte.

I søndags kørte den sidste opdatering i årets satellitbaserede kontrol. Den viser, at der er færre røde marker end i 2019 - dermed er der flere landmænd, som lever op til kravene for grundbetalingen.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Da kontrollen var færdig i 2019, var 900 marker røde. I år er det faldet til 650. Samtidig er der flere grønne marker i år med 470.305 sammenlignet med 446.377 i 2019.

- I år er der færre røde marker end sidste år. I år er der 650 marker, som vi har klassificeret som røde, hvor vi sidste år var oppe på 900. Det er godt nyt for landmanden, som kan få udbetalt støtte, og det er godt nyt for os, fordi det viser, at flere landmænd har kunne følge med i, hvad de skal leve op til. Nu har vi sendt høringsbreve ud til de landmænd, som har en rød mark i vores system, så de kan stadig nå at få marken grøn i stedet for rød, udtaler enhedschef i Landbrugsstyrelsen Peter Ritzau Eigaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbrugsstyrelsens satellitbaserede kontrol bygger på en trafiklysmodel, hvor de danske marker vil fremstå enten grønne, gule eller røde på billederne, alt efter hvordan de bliver klassificeret i kontrollen, som udføres ved at analysere satellitbilleder.

Ny teknologi i 2020Som noget nyt i 2020 kan landmanden se trafiklyset på Landbrugsstyrelsens nye app. Det har gjort det endnu nemmere for landmanden at følge med i, om den satellitbaserede kontrol har farvet markerne grønne, eller om der er marker, hvor landmanden endnu ikke har overholdt aktivitetskravet.

- Vi håber, at vores app har gjort det endnu lettere for landmanden. Den satellitbaserede kontrol er gået rigtig godt og er bestemt kommet for at blive. Vi kan se, at landmændene er gode til at få rettet op på markerne og leve op til kravene. Samtidig skal de ikke bekymre sig om at få besøg af os for at tjekke, om aktivitetskravet er overholdt, udtaler Peter Ritzau Eigaard.