Lyt til artiklen:

Stor søgning til minivådområder

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Landbrugsstyrelsen forvente, at de nye minivådområder kan reducere kvælstofudledningen til vandmiljøet med cirka 100 tons om året. Flere landmænd og lodsejere skal snart i gang med gravearbejdet med etableringen af nye minivådområder, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Helt præcist har 228 landmænd og lodsejere valgt at ansøge om konstrueringen af et minivådområde med det formål at reducere kvælstofudledningen og beskytte vandmiljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis samtlige af de nye minivådområder bliver etableret, vil det kunne reducere kvælstofudledningen med ca. 100 tons om året.Det er tredje gang, at landmænd og lodsejere har haft mulighed for at ansøge om etableringen af et minivådområde.

- Minivådområder er en fantastisk måde for landmænd at reducere deres kvælstof til vandmiljøet. Jeg ser derfor meget frem til at følge med i etableringen af de her nye minivådområder, der forbedrer vandmiljøet ved vores kyster og dermed også skaber bedre betingelser for dyr og planter. Jeg håber selvfølgelig, at flere landmænd vil blive inspireret af de nye minivådområder og selv ansøge, når vi åbner ansøgningsrunden igen næste år, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Mette Hyldebrandt-Larsen.

Naturlig rensningsanlæg

Ansøgningsrunden for etablering af et minivådområde løb i år fra den 28. februar til 25. august. Landmænd og lodsejere, der får tilsagn, får dækket alle udgifter i forbindelse med etablering. Tilskuddet er finansieret af EU-midler gennem det danske Landdistriktsprogram.

- Vi har det seneste år arbejdet på at rette de børnesygdomme, som ordningen har haft. Derfor bliver kontrollen med minivådområderne mere fleksibel til gavn for landmændene og lodsejerne. Samtidig vil vi sikre, at landmænd ikke mister hele tilskuddet ved fejl, der ikke har betydning for miljøeffekten af minivådområdet. Vi er glade for, at landmændene stadig søger, siger Mette Hyldebrandt-Larsen.