Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets.

Den første TV-duel mellem de to amerikanske præsidentkandidater var et kaos, og fik de amerikanske aktiefutures til at falde fra plus 1 procent til minus 0,7 procent henover natten, mens det ikke affødte de store bevægelser på dollaren.

Det mest overraskende var, at 'sleepy Joe' formåede at bide lidt fra sig i en debat, som mest af alt var en omgang personlig mudderkastning uden politisk indhold.

Vælgerne blev ikke gjort meget klogere på, hvad der kan forventes for den kommende fireårs periode.

Mens det asiatiske aktiemarked henover natten har været af negativ karakter, så var det kinesiske marked et lille lyspunkt. Økonomiske nøgletal viser fremgang i den kinesiske økonomi, hvor specielt efterspørgslen fra udlandet medfører, at industrien ser færre fyringer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Råolien fra nørdsøen droppede i løbet af eftermiddagen 3-4 procent.

Prisfaldet kan ikke tilskrives nogen specifikke nyheder. Her fra morgenstunden er olien igen negativ, presset af forventninger om, at EIA i eftermiddag vil vise amerikanske lageropbygninger.

Frygten for nedbørsunderskud er på vej retur i Centraleuropa og lige så i Ukraine, men fortsætter uændret i store dele af det russiske vinterhvedebælte.

Nedbøren i Ukraine er imidlertid kommet lidt for sent til at rette op på alle skaderne, og det ukrainske landbrugsministerium estimerer, at vinterhvedearealerne kan falde til 6,1 mio. hektarer mod 6,7 mio. hektarer sidste år, med blot ¼ af arealerne tilsået. På trods af det tørre vejr i Rusland estimeres de russiske landmænd at have tilsået 60 procent af de forventede vinterafgrødearealer, hvilket er på niveau med sidste år.

Der er dog endnu tre-fire uger at løbe på, inden situationen bliver alvorlig.

Uden meget nyt på vejrfronten åbnede møllehveden med marginale prisfald, mens en negativt amerikansk åbning trak det europæiske afgrødemarked lavere i løbet af eftermiddagen.

Fondene fortsætter med at trimme deres købte positioner på tværs af afgrøderne forud for aftenens amerikanske kvartalsrapport fra USDA, der giver et overblik over de faktiske amerikanske afgrødelagre primo september.

Udover aktivitet fra fondene og amerikansk høstpres er der udsigt til stigende sandsynlighed for nedbør for det meste af det centrale og nordlige Brasilien den kommende uge.

Det kommer rettidigt i forbindelse med såningen af sojabønner og majs.

De brasilianske landmænd er ivrige efter at kommer i gang med markarbejdet, med udsigt til gode afregningspriser, trukket af stigende noteringer i Chicago og en svag brasiliansk valuta.

Kina har denne uge ikke vist nye interesser for amerikanske afgrøder, og med nationale helligdage fra og med i morgen og den efterfølgende uge, er det svært at være specielt prispositiv på sojakomplekset med en igangværende amerikansk høst, der kører på højtryk.

Den malaysiske palmeolie er denne uge fortsat nedad, lige som den amerikanske høst af sojabønner og canadiske canolahøst, alle er med til at lægge pres på rapsfrøene.

Estimater for den malaysiske palmeolieeksport viser her til morgen stærke takter for september måned og giver ikke umiddelbart indikationer på aftagende efterspørgsel.

Trods de seneste ugers korrektion i komplekset er vi fundamentalt prispositive og ser prisfaldene som en korrektion og ikke en trendvending.