Hvis man vil have solcelleanlæg, er det nu, man skal slå til, skriver Agri Nord.

Lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller i de områder, skal slå til nu.

Det opfordrer Agri Nord til i en pressemeddelelse.

Der er stadig behov for flere solceller, men mange steder er man godt dækket ind.

Særligt i landområderne omkring de store byer som Århus, Odense og København er der behov for mere grøn energi fra solen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Er du jordejer i Nordsjælland, i Sønderjylland, på Fyn eller i Midtjylland, og er du interesseret i at høre mere om mulighederne med solceller, så er det nu du skal være aktiv, siger Jacob Frey Hansen, der er ekspert indenfor solcelle-området og virksomhedsrådgiver i Agri Nord.

Kommunen bestemmer

Det kræver dog både, at man bor i en kommune, hvor der er plads i el-nettet til flere solceller, og at man bor i en kommune, der har planer om solceller.

Viborg Kommune er eksempelvis netop nu ved at planlægge, hvor meget solenergi man vil tillade og hvilke kriterier, der skal gælde for projekterne, skriver Agri Nord.

Ifølge EnergiNets rapport vil Viborg være underforsynet med grøn el i 2025.

- Det er med andre ord nu, man skal være aktiv, hvis man har jord i den kommune og overvejer at opstille solceller, siger Jacob Frey Hansen.

Der er rigtig mange kommuner, der netop nu arbejder på mulighederne for at etablere anlæg. Udover Viborg er for eksempel Holbæk Kommune også i gang med planlægningen.