DLG har i de seneste år forsøgt at finde mere bæredygtige løsninger på anvendelsen af plast, og nu tyder det på, at der er kommet et lille gennembrud med et nyudviklet produkt.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I samarbejde med Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester DLG i øjeblikket et strækplast-produkt til wrapning af hø og ensilage, hvor 30 procent af materialet er genbrugsplast. Resultaterne har vist sig at være gode, skriver DLG.

-Både DLG og landbruget skal tage et miljømæssigt ansvar for plastikforbruget. Det betyder, at film og folie i fremtiden bør indeholde en større del af recirkuleret plast, end vi ser i dag, og vi håber, at vi en dag når dertil, hvor vi kan lave film og folie, der udelukkende er baseret på recirkuleret materiale. Derfor er det også glædeligt, at vi foreløbigt ser gode testresultater på dette område, for det kan vise sig at blive et vigtigt skridt på vejen mod mere bæredygtig plast i landbruget, siger Jesper Pagh, koncerndirektør i DLG.

Strækevnen er intakt

Yderligere tests senere på efteråret og vinteren vil vise, om optimismen holder, og om produktet kan sælges til landmænd og maskinstationer fra næste sæson. For det er afgørende, at kvaliteten på den nye wrapfilm er lige så god, som den der bruges i dag, skriver DLG.

- Vores test af denne wrapfilm lever op til de samme høje krav, som vi stiller til nyfremstillet plast. Det kan vise sig virkelig at blive et gennembrud inden for genanvendelse af plast i landbruget, siger Ole Jensen fra Skandinavisk Landbrugsplast.

Ved tidligere forsøg med andre produkter har det vist sig, at genanvendt plast ikke har kunnet strække sig i det omfang, der kræves af wrapfilm, men det har det nye plastprodukt ifølge DLG nu modbevist

- Vi kræver, at vores wrapfilm kan strække sig 70 procent, og det klarer det nye produkt med genbrugsplast uden problemer. Jeg tror, at vi i fremtiden vil se et landbrugserhverv, der virkelig rykker sig på denne dagsorden, hvis vi kan levere de grønne løsninger, siger Ole Jensen.