Landmand Hans Gæmelke kan berette om kørestriber i rabatten og op imod 25 besøgende om dagen. Blomsterstriberne på Djursland er en overvældende stor succes.

"Ta' endelig en buket med hjem. Hilsen din landmand", står der på de skilte, der er placeret midt i de blomsterstriber, som 27 landmænd på Djursland, valgte at få etableret i foråret, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

En af de landmænd, som har fået lavet en blomsterstribe, er Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening. Han holder til ved Ørsted, og han kan berette om en ualmindelig høj aktivitet ved sine striber, hvor græsset i rabatten er slidt ned, og der er op mod 25 besøgende om dagen.

- Blomsterne står så flot. Jeg er forbavset over, at der stadig kan være flere tilbage. Der holder altid en bil parkeret med besøgende, som er ude for at plukke en buket. Det er herligt, lyder det begejstret fra landmanden.

Overvældet

I alt har de 27 Djurslandske landmænd i alt fået etableret syv kilometer blomsterstriber, der ikke kun giver smukke farver i landskabet, men også er til glæde for både insekter, dyr og ikke mindst lokalsamfundet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landmændene har købt frøblandingen hos Djursland Landboforening, som også har stået for udførslen.

Blandingen består helt eller delvist af blomster og fungerer som en slags tankstation, hvor humlebier, sommerfugle og andre bestøvende insekter kan hente pollen og nektar i sommerperioden.

- Jeg har fået så mange søde tilkendegivelser fra folk, som er glade for at kunne plukke en buket med hjem. Jeg er faktisk overvældet over, at de har taget så godt imod blomsterstriberne. I det hele taget har jeg snakket med rigtig mange folk, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det er første år, at vi har blomsterstriberne, men næste år vil vi forsøge at lave et kort over de steder, hvor striberne står. Det er der rigtig mange, der har efterspurgt, fortæller Hans Gæmelke.

Altid en buket på bordet

En af de mange besøgende, som har været forbi blomsterstriberne på Djursland, er Hanna Primby. Hun bor til dagligt i Randers, men er det meste af året fastligger på en campingplads på Norddjurs.

- Jeg synes, det er helt fantastisk, det landmændene har gjort. De er med til at gøre det så smukt. Vi kører ud til Fornæs Fyr og plukker en smuk buket til bordet, og når så den bliver træt, så kører vi ud og plukker en ny, lyder det fra Hanna Primby, som også har lagt billeder af de fine flotte buketter på Djursland Landboforenings facebookside.

- Jeg synes, det er vigtigt at tilkendegive overfor landmændene, at det er rart, det de gør. De får så megen skæld ud, men så skal de også have ros, når de gør noget godt, understreger hun.

Det er ikke kun Hans Gæmelke, som kan berette om heftig besøgsaktivitet ved blosterstriberne, det gælder faktisk over hele linjen af landmænd, som alle er meget positivt overraskede over den store interesse.

- Vi skal have blomsterstriber igen næste år - det er helt sikkert, lyder det fra Hans Gæmelke.