Gødningsprodukterne forhandlet af Daka under navnet Øgro har alle hidtil været 100 % organiske. Men nu har Daka udviklet et blandingsprodukt, ØgroTree 11-2-4 med magnesium og svovl, skriver Daka i en pressemeddelelse.

ØgroTree er et semiorganisk produkt, der kombinerer det bedste fra organisk og mineralsk gødning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Øgro-gødning anvendes primært i økologien, men har igennem godt fire år også været brugt i dansk juletræsproduktion.

Juletræsproducenter har dog lidt andre gødningsbehov end de økologiske planteavlere. Derfor har Daka i samarbejde med konsulenter fra brancheforeningen Danske Juletræer og juletræsproducenter nu udviklet en specialgødning, som gør det nemt både at udbringe organisk og mineralsk gødning på én gang.

Høj andel af organisk N

Øgro Tree er 54 % organisk og 46 % mineralsk. Den organisk del er som de øvrige Øgro-produkter baseret på kødbenmel, mens den mineralske del byder på magnesium, svovl og kvælstof.

Gødningen er NPK 11-2-4 + 3,3% Mg og 3,9 S, men adskiller sig fra andre semiorganiske gødninger, ved at have en stor andel af det gode organiske N. 5,4 N af de 11 N kommer fra den organiske del af gødningen, og er derfor let optagelig gødning, som giver sund vækst både over og under jorden.

Derudover er produktet ikke tilsat urea eller svovlsur ammoniak både ud fra en faglig vurdering samt for at leve op til gældende lovgivning omkring udbringning disse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Historien bag Øgro

Øgro er en serie af danske gødningsprodukter og jordforbedringsmidler, baseret på kødbenmel og børstemel, godkendt til brug i økologisk landbrug, skriver Daka i pressemeddelelsen.

Alle produkter tager udgangspunkt i en cirkulær tankegang, hvor råvarer og ingredienser håndteres med største respekt og forsigtighed, og hvor biprodukter og reststrømme genanvendes med hensyntagen til miljø og klima.