Høsten er for mig et af årets store højdepunkter. Den er forbundet med så mange traditioner, travlhed og spænding, og er samtidig kulminationen på mange måneders arbejde.

Det er en tid, hvor adrenalinet pumper og man jævnligt kigger mod himlen, for "holder det mon tørvejr" og "kan vi nå at få det hele ind", og hvor man i fællesskab knokler på og glædes, når det lykkes at bjærge en god høst i hus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men høsten kan også være en risikofyldt tid med fart på og lange dage, og man skal huske at passe godt på sig selv og andre. Det er aldrig risikoen værd at tage en chance for at tjene nogle få minutter. Høsten er vigtig, men dig og din familie og medarbejderes helbred er langt, langt vigtigere.

Mind dig selv og alle andre om, at alle har ansvar for at agere fornuftigt så risikoen for at der sker uheld minimeres så meget som muligt. Det er en travl tid, men vi kan ikke forsvare at gå på kompromis med sikkerheden.

Husk også, at nok er høsten for mange et fantastisk familieprojekt, som samler flere generationer om en fælles opgave, men at der altså gælder forskellige regler for børn, unge og voksne, for eksempel i forhold til at betjene de mere eller mindre højteknologiske maskiner.

Har du brug for at få genopfrisket reglerne så tjek dem hos BAU Jord til Bord og på Landbrugsinfo.

Så inden du går ombord i årets høst: Stop op, tænk og arbejd sikkert.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rigtig god høst til alle!