Hos Aagaard Gods er de første 13 hektar vårhvede fra efteråret blevet tærsket.

Med 17 til 18 procent vand gik Aagaard Gods på Vestsjælland i lørdags igang med tærskning af vårhvede, som blev sået 1. november 2019.

- Udbyttet svinger en smule fra 5,5 til 6 ton, fortæller Johannes Hellemann, som netop har afsluttet landmandsuddannelsen, og egentligt skulle ud og opleve verden, men på grund af Corona-krisen hjælper han i høsten til hjemme på forældrenes bedrift, Aagaard Gods.

No-till erfaringer

Vårhveden er sået med bedriftens Weaving GD 6 meter No-till disc-såmaskine.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De 320 hektar jord i omdrift på Aagaard Gods har været drevet pløjefrit i 20 år, og siden 2018 er markerne drevet ud fra No-Till og Conservation Agriculture principper.

- Det betyder blandt andet, at der skal sås efterafgrøder efter vårhvede, inden der bliver sået vårbyg i marken til foråret 2021, fortæller Johannes Hellemann

Vårhveden blev etableret direkte i standsvingel-stub, og faktisk har bedriften kørt rundt og forsøgt sig med en del direkte såning i efteråret for flere bedrifter:

- Der har været en god interesse for at forsøge sig med No-till principperne, så vi har kørt en del ude i efteråret, med vores såmaskine, fortæller Johannes Hellemann.

rich-media-1
Høsten af vårhvede lørdag den 25. juli 2020. Foto: Johannes Hellemann.