Løkkebjerggaard er begyndt med høsten af bedriftens 11 hektar vinterbyg.

På deltidsbedriften Løkkebjerggaard på det sydlige Langeland er høsten af vinterbyg begyndt, og tidspunktet vurderer gårdejer Søren Pihl til at være almindeligt:

- Det passer ret godt til det tidspunkt, som vi plejer at trække mejetærskeren ud af maskinhuset på, og i år ser det ganske godt ud, det vi høster, fortæller Søren Pihl.

Vinterbyggen er blevet høstet med bedriftens nyeste investering forud for høsten 2020: New Holland CX880 med 30 fods skærebord.

- Foruden mine egne 50 hektar, så høster jeg knap 200 hektar for andre, fortæller Søren Pihl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På Løkkebjerggaard dyrker Søren Phil foruden vinterbyg også hvede, vårbyg og raps, hvor jorden primært er JB7 og derover.

rich-media-1
Udbyttet af årets høst vurderes indtil videre til at være fornuftigt hos Søren Pihl. Foto: Carsten Larsen.

Klar til rapsen

Søren Pihl afslutter høsten af de 11 hektar vinterbyg torsdag den 9. juli, og så er der ellers fri bane for etableringen af raps.

- Jeg plejer at pløje forud for rapsen og klare såningen med mit rotorharve-såsæt, men jeg vil i år prøve at lave etableringen med en dybde-harve, fortæller han, og hentyder til Semler Agro, som har en tre meter Väderstad Cultus dybdeharve der kan lejes til opgaven.

- Det kunne være ret interessant, hvis man enten kunne harve og så rapsen samtidigt, eller måske harve og derefter kører på med rotorharve-såsættet, fortæller Søren Pihl.

rich-media-2
Marken er nu klar til rapsen skal etableres. Foto: Carsten Larsen.