I sidste uge skinnede solen fra en skyfri himmel onsdag ved Labing i Østjylland, da Velas' mange planteavlskonsulenter guidede mere end 200 landmænd gennem forsøgsmarkerne til årets Plantetræf, skriver Velas i en pressemeddelelse.

Almindeligvis kan man som landmand frit bevæge sig mellem de mange forsøgsposter og udstillere, men som et værn mod covid-19 var alle deltagere i år delt op i hold, som gik på forskudte tidspunkter på marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturligvis med alle forholdsregler i forhold til afstand, håndsprit og generel kontakt mellem konsulenter og landmænd.

- Vi er super stolte over og glade for, at vi til trods for coronavirus i samfundet har formået at afholde et meget velbesøgt Plantetræf, som både landmænd og konsulenter har fået utrolig meget ud af. Det er rart at kunne mødes igen i hyggelige og ikke mindst sikre rammer og se de flotte marker ovenpå en tid, hvor mange har afskærmet sig fra megen social kontakt, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas.

Højt fagligt niveau

På dagen fik deltagerne en indkøring i sorter og dyrkningsstrategier i vinterraps og vintersæd, ligesom der blev sat fokus på blandt andet ukrudt og ikke mindst gødning. Derudover var der også lavet forsøgsparceller med blandt andet hestebønner og ærter.

Plantetræffet er hvert år kendetegnet ved at vise nye teknikker og behandlingskombinationer frem. Og i år var ingen undtagelse, selvom coronavirussen nær havde sat en stopper for arrangementet i år.

- Vi arbejder hvert år ekstremt hårdt på at komme med det rigtige faglige indhold til Plantetræffet, og det havde vi naturligvis også gjort i år. Markerne var jo for længst etablerede, da corona blev et fænomen i Danmark, og derfor ville det jo være ærgerligt ikke at kunne vise vores forsøgsresultater frem. Derfor har vi i lang tid arbejdet på at finde en løsning, som både kunne tilgodese det faglige indhold, samtidig med at landmændenes og kollegernes sikkerhed var absolut topprioritet, siger Lars-Ejler Hansen.