Hos DLM er de første mange hektar engrapgræs i gang med at blive skårlagt. Dermed er der ikke lang tid til, at høsten kan begynde.

Dansk Landbrugs Management er i fuld gang med skårlægning af engrapgræs på landbruget Vallø, der ligger syd for Køge.

Dansk Landbrugs Management A/S er et drifts- og Sharefaringselskab, som er placeret over store dele af Sjælland.

Tirsdag nåede DLM omkring 50 hektar skårlægning af engrapgræsset, der er af sorten balin. I dag gik arbejdet i gang igen, og de forventer at blive færdig med de i alt 150 hektar i morgen.

Ifølge DLM's direktør Morten Lund Olesen er der ikke lang tid til høst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis vi får fem gode dage mere med høj sol og 25 grader, kan vi gå i gang med høsten. Ellers må vi nok vente en uge til 10 dage, hvis det bliver knap så varmt. Det hele kommer an på vejret, men vi går i gang ved først givne lejlighed, siger Morten Lund Olesen.

Ifølge direktøren lå både skårlægning og høst i 2019 på samme tid som i år, hvorimod de i 2018 var færdig med høst allerede til Sankthans. Tidligere er skårlægning oftest først startet i begyndelsen af juli.

Morten Lund Olesen vil endnu ikke spå om dette års udbytte af engrapgræs.

- Man må aldrig høste med øjnene, og nu er skårlægning jo kun første fase af høsten. Jeg tør ikke spå om udbyttet kilomæssigt, men vi har i hvert fald haft en god periode, hvor engrapgræsset blev bestøvet i en tør og varm periode, hvor der var gode forhold. Det er en af de afgørende faktorer for et godt udbytte, så potentialet er der. Nu skal vi have det bjerget, og så må vi se på udbyttet bagefter, fortæller Morten Lund Olesen.

Udover arbejdet med at skårlægge engrapgræs, er DLM netop også gået i gang med at skårlægge engsvingel på en anden ejendom.