I den kommende tid vil vi se, at mange hække blomstrer. Det gælder blandt andet ligusterhække, som danner flotte kvaste af små hvide blomster. Disse blomster udgør et sandt tag-selv-bord for flere forskellige arter af bier, skriver Danmarks Biavlerforening i en pressemeddelelse.

Bierne har brug for blomsternes nektar, der giver dem energi, og de har brug for pollen, der blandt andet giver protein til biernes yngelproduktion. Hækkene udgør i mange områder en væsentlig ressource, da de er lange og i et stort antal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bierne er afgørende, når vi skal have bestøvet vores frugt og bærbuske i det tidlige forår. Hvis vi vil have bierne til at hjælpe med det, så skal vi også sikre føde til dem resten af sæsonen, siger Arne T. Henriksen, formand for Danmarks Biavlerforening.

Desværre siger en gammel uskreven regel, at hækken skal klippes inden sankthans. Hvis man følger den regel, fjerner man store mængder føde, som bierne kunne have haft gavn af. Mange steder udvikler landskabet sig hen over sommeren til grønne ørkner, hvor der stort set ikke føde til bierne.

- Vi skal lære at glæde os over blomsterne, og de mange farver, dufte og oplevelser de kan give. Generelt skal vi vænne os til at lade ting blomstre. Det gælder ikke bare i forhold til hækken, men også græsplænen, der skal klippes lidt sjældnere, så kløver, mælkebøtter og bruneller får lov til at blomstre, siger Arne T. Henriksen, formand for Danmarks Biavlerforening.

Når du udskyder hækkeklipningen hjælper du ikke kun bierne, men også andre dyr og fugle, der kan have redder i hækken, skriver Danmarks Biavlerforening i pressemeddelelsen.

Hvis man gør en ekstra indsats for bierne, så kan man på www.bivenlig.dk oprette sig som bivenlig. På siden er det også muligt at finde inspiration til, hvordan man kan blive mere bivenlig.