Flere skal fremover fjerne flyvehavre fra marker og arealer. Derfor vil Landbrugsstyrelsens kontrollører i større omfang udføre ekstra kontrol, hvis de ser flyvehavre på marker og arealer.

Flyvehavre er et stigende problem på de danske marker. Selvom landmænd, virksomheder, kommuner og private har pligt til at fjerne flyvehavre, ser Landbrugsstyrelsens kontrollører ofte flyvehavre, når de er på kontrolbesøg, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For at få flere til aktivt at forebygge og fjerne flyvehavre er Landbrugsstyrelsen på vej med nye tiltag. Fremover vil kontrollører, der i forbindelse med deres arbejde ser flyvehavre, udføre kontrol af det. Samtidig indfører Landbrugsstyrelsen et gebyr på opfølgende kontrol, som dækker de udgifter til kontrollen, som Landbrugsstyrelsen har.

- Oplevelsen hos vores kontrollører er, at flyvehavre er et udbredt og stigende problem. Vi har i flere år alene kørt kontrol af flyvehavre, når vi modtog anmeldelser. Da mange forståeligt ikke har lyst til at anmelde sin nabo, foretager vi fremover også kontrol af flyvehavre, når kontrollørerne spotter flyvehavren i forbindelse med ved vores andre kontrolbesøg, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Gitte Jensen-Fangel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flyvehavre er en ukrudtsart, som spreder sig let og kan betyde store tab af indtægter for landbruget på grund af udbyttetab og lavere afregningspris. Derfor har landmænd og andre pligt til at fjerne flyvehavre på deres arealer typisk enten ved at håndluge eller ved kemisk bekæmpelse.

De nye regler for gebyr ved opfølgende kontrol træder i kraft den 1. juli.