DM i pløjning 2020 bliver holdt den 10. oktober, men grundet coronakrisen bliver det et noget anderledes stævne end først planlagt.

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning 2020, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før covid-19-pandemien ramte Danmark.

DM-stævnet bliver holdt over én dag i stedet for to. Det bliver lørdag den 10. oktober 2020 på Houlbjerg Møllegaard nordvest for Aarhus.

Pløjerne må droppe fredagens stubjordspløjning, og DM for skoler flyttes fra fredag til lørdag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Usikkerheden omkring retningslinjerne er så stor, at vi har valgt at komprimere stævnet. Vi undgår udfordringerne omkring indkvartering, og vi samler alle frivillige kræfter på at få en kanon dag lørdag den 10. oktober, hvor vi vil sørge for gode og sikre forhold for både pløjere og tilskuere, siger Emil Vestergaard, der er næstformand i styregruppen bag DM i pløjning.

Samtidig har man valgt helt at aflyse EM for veteranpløjere, der skulle have været afholdt sammen med DM.

- Vi har valgt at aflyse allerede nu, fordi planlægningen før et sådan stævne er så stor med træning i hjemland og transport af udstyr til Danmark, at deltagerne havde brug for besked. Og med den store usikkerhed omkring grænserne og rejsevejledninger på tværs af lande i Europa var aflysning vores eneste mulighed, siger Emil Vestergaard.

Stadig god gejst

Grundet forsamlingsforbuddet bliver det meget vanskeligt at få holdt de kvalificerende stævner frem mod DM, og arrangørerne planlægger derfor fri tilmelding til DM-stævnet.

Der er dog maksimalt plads til 45 LandboUngdom-pløjere og 67 pløjere til Veteran DM, skriver LandboUngdom i pressemeddelelsen.

- Vi håber meget, at pløjerne rundt om i Danmark tager ok imod den beslutning, som vi har set os nødsaget til at træffe. Og så håber vi, at alle pløjere den 10. oktober vil være glade for endelig at kunne komme ud at konkurrencepløje, siger Emil Vestergaard.

Afholdelsen af et endags-DM forudsætter, at der bliver lempet på forsamlingsforbuddet efter 31. august.

- Vi holder ved - for vi vil stadig gerne arrangere et fedt DM. Region Aarhus er gejlet op til at planlægge et super stævne, og vi er mange, der stadig er klar på at bruge en masse energi på det, siger Emil Vestergaard.

Adressen for DM-stævnet er Houlbjerg Møllegaard, Houlbjergvej 16, 8870 Langå.