Grundet stigende interesse fra svenske landmænd, holder Agrovi for første gang en mark-demo i Sverige 2. juni med fokus på pløjefri dyrkning og minimal jordbearbejdning på forsøgsmarkerne ved Kroktorps Gård uden for Helsingborg.

- Vi oplever større og større interesse fra vores svenske kollegaer, som er meget interesseret i de bæredygtige dyrkningsformer; Conservation Agriculture og pløjefri dyrkning, som også bliver mere og mere udbredt herhjemme. Hos Agrovi har vi efterhånden mange års erfaring med minimal jordbearbejdning, så derfor tager vi denne gang over Sundet for at dele ud af vores viden i samarbejde med Martin Krokstorp, som vi samarbejder med i markerne uden for Helsingborg, siger Henrik Fredsgaard Larsen, planteavlskonsulent hos Agrovi, i en pressemeddelelse fra Agrovi.

Dagen starter med en gennemgang af demonstrationsforsøg i storparcellerne i markerne på Krokstorp Gård. Herefter vil Agrovis eksperter dele ud af deres viden og bedste tips og tricks omkring Conservation Agriculture og pløjefri dyrkning.

Kom helt tæt på maskinerne

Der vil også være mulighed for at komme helt tæt på de to maskiner, der repræsenterer de to pårimære såsystemer; en tandsåmaskine (Pindmaskine) og en skiveskærsåmaskine.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Fokus i demostrationsparcellerne er etablering af vårafgrøder og ledsageafgrøder (companion crops). Parcellerne er anlagt med Väderstad Seedhawk efter en hvede med efterfølgende efterafgrøde, og der er lavet forsøg med forskellig sådato, sådybde og udsædsmængde. Der er også kigget på etablering, hvor der henholdsvis er glyphosatbehandlet og disc-harvet med en Väderstad Carrier, fortæller Henrik Fredgaard Larsen.

- Vi har forskellige typer af ledsage-afgrøder (Companion crops), der er etableret med to metoder; såning mellem rækker af hvede med Seedhawk og udspredning i havre med efterfølgende tromling. Vi kommer omkring mange typer forsøg og metoder, så vi sammen med de svenske landmænd kan få en god diskussion omkring principperne samt fordele og ulemper ved de to metoder, tilføjer Fredsgaard Larsen.