Landmænd på Vestsjælland får i den kommende høst gode muligheder for at komme af med afgrøderne.

Danmarks største privatejede korn- og foderstofvirksomhed Brødr. Ewers A/S har indgået et samarbejde med Gangergaardens Maskinstation A/S og Vognmandsforretning nord for Slagelse om kornmodtagelse i høsten. De mange aktive landmænd i området kan indlevere raps, foderhvede, maltbyg og andre afgrøder, og det kan ske fra tidlig morgen til ud på aftenen, skriver Brødr. Ewers i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra tidlig morgen

- Mange landmænd er interesseret i at få tømt vognene for eksempel tidligt om morgenen, så de kan komme i gang med høstarbejdet om formiddagen. Det kan vi leve op til. Vi har åbent fra klokken syv til ud på aftenen, siger maskinstationsejer Joakim Gangergaard, som selv driver 830 hektar med forskellige afgrøder og ved, hvilken service, der efterspørges af landmændene.

- Vi har arbejdet med indlevering af rapsfrø i ti år, og vi har faciliteterne, blandt andet verificeret brovægt til at håndtere alle former for afgrøder.  I det nye samarbejde med Brødr. Ewers har vi mulighed for at aftage rapsfrø, foderhvede og maltbyg. Så nu er vi en fulline-modtageplads på alle høstens afgrøder, siger Joakim Gangergaard.

- Jeg tror, mange landmænd i en radius af 15 kilometer herfra vil få stor gavn af denne aftale, og vi glæder os til at få travlt i høsten. Når høsten går i gang, er vi klar til at hjælpe, tilføjer han.

Velfungerende landbrugsområde

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afdelingsleder Jan Nielsen, Brødr. Ewers A/S i Venslev, siger, at landmænd i Vestsjælland har opfordret selskabet til at etablere en lokal kornmodtagelse:

- Vi er glade for at kunne servicere landbruget i et stort og velfungerende landbrugsområde, som Vestsjælland er, og vi er glade for aftalen med Joakim og Luise Gangergaard. Vi oplever, at mange landmænd ønsker at levere deres korn selv, og vi tror på, at mange vil benytte sig af vores nye faciliteter, siger Jan Nielsen.

Etablere sig på Sjælland

Brødr. Ewers A/S rykkede til Sjælland i 2012 og overtog for nogle år siden HC Handelscenter i Venslev ved Skibby.

Afdelingen er siden blevet udvidet væsentligt og er med 18 ansatte et full-line grovvareselskab med kontorer og lager. Selskabet håndterer kornprodukter og opsækker træpiller, håndterer og sælger gødning og planteværn samt har kapacitet til en årlig produktion af 70.000 ton foder til kvæg og svin til salg øst for Storebælt.