Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Flotte pluk-selv-blomster i vejkanten til glæde for forbipasserende. Variation og biodiversitet til gavn for insekter og natur. Det er formålet med tilbuddet hos SLF - Sønderjysk Landboforening - hvor landmænd kan bestille såning i udvalgte marker.

- Mange landmænd har sikkert en velegnet strækning eller stykke jord i udkanten af marken. Så hvorfor ikke sætte blomster i stykket - til glæde for dyr og mennesker i området? siger bestyrelsesmedlem og landmand Johan Schmidt, Kastvrå, der har arbejdet med det set-up der tilbydes kunder og medlemmer, skriver SLF i en pressemeddelelse.

Til gavn for biodiversitet

Det er opfordringen fra SLF, der sammen med to landmænd hjælper med at få det udført.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Vi synes, det er vigtigt at få sendt et signal til omverdenen om, at vi landmænd også tænker på vores naboer. Landbrug er ikke bare gyllelugt og jord på vejene - vi tænker også biodiversitet og gør noget for insekterne, så de ikke forsvinder, siger chef i planteavl, Finn Olsen.

- Vi har valgt to fine blandinger med masser af variation og hvor man vil opleve blomster lige fra juni måned til sent efterår. Den ene er blanding er konventionel og den anden er økologisk.

Formand for Haderslev Biavlerforening Morten Roest bakker op om initiativet fra SLF. Det er super, når landmænd laver bi-venlige tiltag som blomster ligesom de mange andre tiltag, man kan gøre i marker og naturen til gavn for fauna og insekter, siger Morten Roest.