Lige nu er langt hovedparten af kornafgrøderne allerede i jorden. Planteavlskonsulent vurderer jorden og forholdene til at være perfekte lige nu til at give et godt udbytte.

I Midt- og Østjylland er 80 procent af forårsarbejdet færdigt, vurderer Ole Møller Hansen, afdelingsleder Planteavl i Velas. Han dækker området Randers, Århus, Horsens og Silkeborg og giver vejret og forholdene i jorden topkarakter.

- Jorden er ved at være afvandet nu og det er et rigtig godt tidspunkt for forårsarbejdet med kornafgrøder som byg, hestebønner, havre og vårhvede lige nu, siger afdelingslederen.

- Der er naturligvis lidt udfordringer i dårligt drænede områder og på bakkede skråninger, siger han.

Ole Møller Hansen anbefaler at man bliver færdig med såning af vårbyg inden 10. april for at få det bedste udbytte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er faktisk perfekt lige nu, siger han.

På Viborg-egnen vurderer planteavlskonsulent Ulla Plauborg, Velas, at 50 procent af vårarbejdet er færdigt.

- Hvis vejret holder, og det ser det ud til, så går det rigtig hurtigt i disse dage. Jeg vil vurdere, at forårsarbejdet er færdigt lige efter påske. Der bliver virkelig gået til den rundt omkring på markerne lige nu. Det er gået forbavsende hurtigt, siger hun.

Såningen af majsen må vente lidt endnu til frosten helt har sluppet og temperaturen er kommer lidt op. Planteavlskonsulenten forventer, at etableringen af majsmarkerne går i gang i den sidste halvdel af april.