I dag åbner Landbrugsstyrelsens store ansøgningsrunde, hvor landbrugere kan søge om støtte til fem ordninger.

De næste knap tre måneder er den store ansøgningsrunde hos Landbrugsstyrelsen i gang. Fra i dag kan 40.000 landbrugere søge om seks milliarder kroner under alt fra grundbetaling, grøn støtte og målrettet kvælstofregulering til udbetaling af miljø- og økologitilskud, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse. I alt er der fem direkte støtteordninger, som er en del af det såkaldte fællesskema. Der kan desuden søges om støtte til målrettet regulering samt tilsagn.

En af de største forandringer i årets ansøgningsrunde er et farvel til 'først-til-mølle' i målrettet regulering, som tidligere år har været årsag til IT-nedbrud. Landbrugsstyrelsen har desuden købt ekstra serverkapacitet, som skal få ansøgningsrunden til at glide bedre.

- Modsat 2019 har vi ikke mange nye ændringer. At konsulenter og landbrugere ikke længere er tvunget til at sidde klar, når vi åbner, giver forhåbentlig en bedre kundeoplevelser, fordi systemerne kan holde til det. Som noget nyt har vi også haft nogle landbrugskonsulenter til at teste systemet forud for åbningen, så vi ved, at det fungerer for dem, der skal bruge det. Nøgleordene for ansøgningsrunden i 2020 har uden tvivl været stabilitet og forenkling for os. Det håber vi, at kunderne kan mærke, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Louise Piester.

Fra 21. januar til 23. januar var 650 landbrugere og konsulenter mødt op til Landbrugsstyrelsens årlige seminarer, hvor ansøgningsrunden var hovedtemaet, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ansøgningsrunden løber fra 3. februar til og med 17. april. Fællesskemaet danner udgangspunkt for landmændenes arealstøtte i 2020, som forventes udbetalt i december 2020.