Patriotisk Selskab skød deres planteavlskonference i Odense i gang med næsten fuld hus.

Der var stort fremmødte med cirka 220 deltagere til Patriotisk Selskabs årlige plantekonference i Odense Congress Center. På scenen bød administrerende direktør i Patriotisk Selskab, Nils Rasmussen velkommen til alle de fremmødte.

- Det er en af de store dage, vi har glædet os til, sagde han.

Rigtige mænd ser på nettoudbytter. Det nytter ikke at have et godt udbytte, hvis vi ikke ser på, hvad det har kostet at komme dertil

Erik Andkær Pedersen

Bred opsummering

Den første oplægsholder var Erik Andkær Pedersen, der er chefkonsulent for planteavl i Patriotisk Selskab, der kom bredt omkring i sit oplæg, der spændte fra gulrust i hvede til venskabsafgrøder og kemi, der snart udgår. Først slog han fast, at idéen om høje udbytter alene ikke holder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Rigtige mænd ser på nettoudbytter. Det nytter ikke at have et godt udbytte, hvis vi ikke ser på, hvad det har kostet at komme dertil, sagde han.

Han konkluderede, at resultatet for 2019 var godt, men at det var bekymrende med de store mængder nedbør ved efterårsetableringen.

Ulovlig kemi

Han kom med en opfordring til, at man holder skarpt øje med ens kemi, og hvad man har på lager. Ellers kan der vanke store bøder.

- Det er alvorligt, at der er fundet ulovligt kemi hos 25 procent af de kontrollerede, sagde han.

Det kræver ifølge ham nidkær kontrol af sprøjtejournalen, da det ellers kan ende med at give store bøder.

- Det skal have jeres store opmærksomhed, og I skal huske at læse grundigt på etiketten, sagde Erik Andkær Pedersen.

I forlængelse af det gjorde han opmærksom på, at få brugt op af sprøjtemidler, der bliver forbudt, da der sker en masse på den front i 2020.