Foreningen Liv på Alheden og initiativtager Grønhøj Kro er nu klar til at præsentere ideerne til et nationalt videns- og oplevelsescenter kaldet "Kartoflens univers".

Planen om at skabe en kartoffel-attraktion i Grønhøj er i fremdrift, og i den forbindelse åbner Liv på Alheden og Grønhøj Kro dørene op til en præsentationsdag for interessenter og mulige bidragsydere.

Præsentationen foregår i slutningen af januar i kulturhuset i Grønhøj. Her vil de omkring 30 inviterede gæster få mere at vide om det nye videns- og oplevelsescenter i byen, der jo foruden at være historieformidler også skal være et sted, hvor gæsterne kan få større viden om, hvad kartofler kan og kan anvendes til. Herunder færdigretter og slik.

Den forestående præsentation indgår i det forprojekt, som begyndte forrige år. Forprojekter er budgetteret til at koste i alt 415.000 kroner. Erhvervsstyrelsens landdistriktspulje er med en donation på 260.000 kroner den største bidragsyder. Viborg Kommune er næststørste sponsor med 50.000 kroner. Også Karup Kartoffelmelfabrik, Sparekassen Kronjylland, Grønhøj Kro, Garnlageret og Stofgården, samt foreningerne Kartoffeltyskerne på Alheden og Liv på Alheden er blandt sponsorerne.

Men hvis "Kartoflens univers" skal blive til noget, skal der formentlig skaffes et større millionbeløb, afhængig af størrelse og omfang. Det oplyser Viborg Folkeblad.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce