Skulle der være en enkelt landmand, planterådgiver eller -forsker, som har glemt at kigge i kalenderen, så er det endnu ikke for sent at komme med til årets plantekongres. I morgen løber nordens største plantefaglige begivenhed af stablen i Herning Kongrescenter.

Begivenheden har sin velkendte form. I morgen formiddag afvikles det store, politiske årsmøde, hvorefter kongressen tager over med halvandet døgns plantefaglige indlæg afbrudt af en kongresmiddag tirsdag aften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En grønnere verden

Årsmødet sætter fokus på vækst i en grønnere verden, og hvordan vi går fra bulk-varer til en anderledes produktion. Blandt andet vil Henrik Lund fra Naturli' fortælle om sine overvejelser ved fremtidige indkøb af råvarer.

Kongressen bringer den nyeste viden om planter, miljø og natur. Mange spørgsmål presser sig på: Hvordan foregår den største jordreform i 200 år? Hvordan bærer landmænd, der nytænker planteproduktion sig ad?

Disse spørgsmål er dog kun toppen af isbjerget, for en lang række aktuelle emner og problemstillinger bliver belyst gennem 88 sessioner - det vil sige faglige foredrag.

Plantefars og flyskam

På plakaten er også Anne Sophie Gamborg, der fortæller hvordan Møllerup Gods har nytænkt deres planteproduktion, og Martin Mogensen, der bidrager med erfaringer med optimering af dyrkningsarealet til markarbejdet.

Rulle Grabow Westergaard reflekterer over, om det nu også kun er unge aktivister og veganere, der går op i plantefars og flyskam, og Jørgen E. Olesen giver sit bud på, hvilke veje, der er til et klimaneutralt landbrug i 2050 - og spørger om det overhovedet kan det lade sig gøre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plantekongressen er målrettet alle indenfor planteavl og arrangeres af SEGES i samarbejde med universiteterne i Aarhus og København.