DLG's kæmpe kornterminal på Masnedø slår rekord.

DLG's nye kornterminal på Masnedø ved Vordingborg med plads til 150.000 tons afgrøder er i disse dage ved at slå rekord. Et kæmpe kornskib, som skal til Spanien, er de næste seks dage ved at blive lastet med hele 30.000 tons dansk hvede fra DLG's kunder på Lolland-Falster og Sjælland, skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Vi har været godt i gang med at håndtere årets høst i et stykke tid nu. Men i disse dage er et kæmpe skib ved at blive lastet med 30.000 tons korn fra vores landmandskunder og andelshavere på Lolland-Falster og Sjælland. Det er det største skib indtil videre her på Masnedø, og det er lige præcis grunden til den store havneudvidelse, hvor vi har udvidet vores kornterminal fra 40.000 tons korn til 150.000 tons, siger Detailchef i DLG Øst, Henrik Kløve, og fortsætter:

- Det betyder, at vi nu er endnu mere effektive og dermed styrker vores konkurrencekraft til gavn for de danske landmænd. Udvidelsen gør, at vi kan afskibe endnu større mængder på én gang, samtidigt med at havnen nu kan håndtere langt større skibe. Det enorme skib er 177 meter langt og 28 meter bredt og skal altså fyldes med 30.000 tons dansk hvede, der svarer til en volumen på over 800 lastbiler. Den danske møllehvede skal blive til mel, før det i sidste ende lander på spisebordene i Spanien.

Nye havnefaciliteter

Sammen med Vordingborg Kommune har DLG i samarbejde med handelsselskabet Copenhagen Merchants investeret 300 millioner kroner i de nye havnefaciliteter. Det betyder, at havnen nu kan modtage skibe på langt større end de 30.000 tons i stedet for de tidligere 5.000-7.000 tons skibe.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Masnedø er DLG-koncernens største kornterminal med bedre muligheder for avanceret lagring, tørring og sortering af korn. Vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen, ansvarlig for korn i DLG, siger:

Havneudvidelsen gavner både DLG's og landbrugets konkurrenceevne, da det øger mulighederne for at afsætte danske landmænds afgrøder på de internationale markeder. Investeringen er et vigtigt skridt for DLG og en meget positiv udvikling for Sydsjælland og øerne. De danske landmænd har haft en god, nem og stor høst, så det store kornanlæg har vist sin berettigelse lige fra starten af. Anlægget har allerede håndteret mere end 200.000 tons afgrøder i høst 2019 og dette skib er bare det første store skib af mange, som vil anløbe havnen på Masnedø i fremtiden, skriver DLG.

- Masnedø giver os en ekstra udskibningshavn på Sjælland for møllehvede, maltbyg, foderkorn og andre afgrøder til verdensmarkedet og for modtagelse af råvarer til det danske marked. Det reducerer vores håndteringsomkostninger, sikrer en bedre kvalitet og sænker samtidigt vores transportomkostninger væsentligt, hvilket kommer vores landbrugskunder til gode, så vi er meget tilfredse med den gode start, som vi har fået her på Masnedø, siger Mogens Frederiksen.

Kornterminalen på Masnedø er DLG's største og mest moderne lagerfacilitet for korn i Danmark og blev indviet i slutningen af juni, så den stod klar til høsten 2019.