Russisk rekordhøst af solsikker og amerikanske forventninger om at få hele høsten i hus skaber store kornlagre og presser prisen, lyder det fra Agromarkets.

- Har du korn på lager, anbefaler Agromarkets at vente med at sælge. Det samme gør sig gældende, hvis du skal købe korn.

Det sagde økonomimedarbejder Nicolai Skjoldemose Johansen i går til Patriotisk Selskabs økonomikonference i Odense Congress Center.

- Vores tal for produktion, forbrug og lager viser meget godt, hvad det er for en udvikling, vi har været igennem.

- For første gang i tre år er vores produktion større end vores forbrug. Lagrene er også godt på vej opad, sagde Nicolai Skjoldemose Johansen og fortsatte:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- EU, Kina og Rusland har høstet ekstremt godt. Russerne har haft en rekordhøst af solsikker. Det betyder, at store mængder solsikkeskrå skubber noget af foderkornet ud, hvilket presser prisen.

- Samtidig hører vi fra USA, at selv om høsten er sen, er der klare forventninger om at få det hele hjem. Derfor har vi store lagre af korn i verden lige nu.

Nicolai Skjoldemose Johansen fortalte videre, at hele høsten for 2019 er solgt undtagen 20 procent maltbyg. Alt foderkorn er solgt til en gennemsnitspris på 125-126 kr pr hkg. 80 procent af maltbyggen er solgt til en gennemsnitspris på 144-147 kr pr hkg.

- Med dette mener vi, at de gode priser for 2019 har været der, og kigger vi ind i 2020 ser vi et marked lige nu, som simpelthen ikke er interessant. Der har endnu ikke været nogen gode priser, så vent med at sælge. Og hvis man skal ud at købe korn, så vent også med dette, for vi tror at prisen falder. Luk i stedet af måned for måned, og når der så kommer en god pris, så dæk dig af for en lang periode.