Konkurrencepløjning med vendeplov har fået sin helt egen konge i Danmark. Søren Korsgaard leverede fredag og lørdag et imponerende arbejde, og han kunne fortjent lade sig hylde som DM-vinder for 10. gang.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Ude i traktoren tænkte jeg godt på, det kunne blive 10. titel, og det gjorde mig faktisk glad, og jeg kunne nyde det, siger Søren Korsgaard og storroser samtidig arrangørerne fra LandboUngdom Region Øst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det har været et vildt godt stævne, alt spillede. Grønjorden var virkelig lækker, flot og ensartet, det var lige så tænderne rendte vand, siger Korsgaard, der tidligere i år vandt bronze ved VM i USA.

Jesper Madsen fik sølv i senior vendeplov, mens Rasmus Pedersen tog sig af tredjepladsen. Vendeplov havde også en landbrugsklasse for nye pløjere, og her bestod podiet af Peder Ellegaard, Kasper Holmbo Bak og Martin T. Jensen. Juniorrækken blev vundet af Christoffer Dam.

rich-media-2
Jesper Madsen fik sølv i senior vendeplov. Pressefoto.

Ung pløjer

Martin Lindberg Velling er den nye store stjerne i dansk konkurrencepløjning. Den nu 22-årige gut fra Hobro er stadig junior, men for tredje år i træk var han bedst af alle standardpløjere. Han fik suveræne 223,75 point.

Michael Balle vandt senior standardplov, men med hans 207,5 point var han altså et godt stykke efter Martin Lindberg Velling.

Søren Korsgaard og Martin Lindberg skal i august 2020 repræsentere LandboUngdom og Danmark ved VM i pløjning, der afholdes i Skt. Petersborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vinderne af alle kategorier til DM i Gørlev:

- Landbrugsklassen, vendeplov: Peder Ellegaard, Give

- Vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge

- Vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro

- Standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Standardplov, senior: Michael Balle, Odense

- Veteran, classic: Bernd Clemmensen, Byllerup Bov

- Veteran, 1-furet: Finn Pedersen, Sæby

- Veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø

- Veteran, flerfuret liftophæng: Hans Fredrik Clemmensen, Tinglev

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klik her og se detaljeret resultatliste fra DM i pløjning.

Fakta om konkurrencen

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.