Bæredygtigt Landbrug sender brev til Mogens Jensen.

- At man skal kriminaliseres, fordi det regner, er hinsides enhver rimelighed, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør i brev til Fødevareminister Mogens Jensen (S).

Mange landmænd - især i det nordvestlige Jylland - har endnu ikke formået at etablere efterafgrøder og at så tidlig vintersæd. Dermed risikerer de både træk i kvælstofkvoten samt bødestraf og KO-træk i arealstøtten.

- Et træk i kvælstofkvoten er, hvad det er. Det kan man naturligvis diskutere det rimelige i. Men at man skal kriminaliseres, fordi det regner, er hinsides enhver rimelighed?, lyder det nu i et brev fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup stilet til Fødevareminister Mogens Jensen (S).

- Derfor skal vi anmode dig om at anerkende, at der er tale om force majeure, så disse sanktioner bortfalder, tilføjes det i brevet til ministeren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bæredygtigt Landbrugs formand, næstformand, direktør samt faglige direktør har allerede i begyndelsen af september diskuteret situationen omkring efterafgrøderne og datohysteriet med den nye minister.