Landbrugsstyrelsen har modtaget cirka1900 ansøgninger om nyt tilsagn om økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer.

Ansøgningsrunden for nye tilsagn om økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer har fået en hård start på grund af tekniske problemer, skriver Landbrugsstyrelsen.

Efter en langsom start har Landbrugsstyrelsen nu modtaget cirka 930 ansøgninger om nyt tilsagn til pleje af græs- og naturarealer. Tilsvarende er der kommet cirka 980 ansøgninger om nyt tilsagn til økologisk arealtilskud.

Ansøgning om nyt tilsagn ramt af tekniske problemer. Der er aktuelt cirka 1500 landmænd med et eksisterende tilsagn til en af de to ordninger, som desværre ikke kan søge nyt tilsagn i øjeblikket. Problemerne berører blandt andet landmænd, som er omfattet af et producentskifte og ikke kan søge nyt tilsagn, da oplysningerne fra producentskiftet ikke er overført til tilsagnsskemaet. Desuden er det på nogle af sagerne aktuelt ikke muligt at overføre nødvendige oplysninger fra Fællesskema 2019 til tilsagnsskemaet.

Utilfredsstillende

- Det er utilfredsstillende for alle parter, at de cirka 1500 ansøgningsskemaer endnu ikke er klar. Styrelsen har stor fokus på problemet, og det er de seneste dage lykkedes at få klargjort et større antal sager. Samtidigt ser det ud til, at flere sager bliver klar til ansøgning i de nærmeste dage. Styrelsen forventer derfor fortsat, at de resterende sager bliver klar tidsnok til, at alle får en rimelig frist til at søge nyt tilsagn, skriver Landbrugsstyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce