Da VKST afholdte sådemo, gik det ikke helt efter planen, da vejret ikke blev som ønsket.

VKST har de seneste dage krydset fingre for at det ville holde tørvejr i forbindelse med deres sådemo, men vejrguderne var ikke med dem. Regnen startede tirsdag morgen og forsatte op ad formiddagen, og derved foregik det meste af arrangementet i regn. Det var først til middag at regnen aftog og solstrålerne begyndet småt at kigge gennem skyerne.

Selvom det ikke var optimalt vejr til at være i marken, valgte VKST alligevel af følge dagens program, dog med én undtagelse, at såmaskinerne ikke skulle ud at køre i den tunge lerjord.

- Der var fuld forståelse fra deltagerne, og nogle deltagere mente endda at de havde bedre tid, når de ikke kunne komme i marken der hjemme, i følge Christian Rabølle.

Når vejret driller

Selvom op dagen ikke gik som planlagt, og vejret ville drille, var Christian Rabølle meget godt tilfreds med dagen. Cirka 400 landmænd og erhvervsfolk var mødt op, fra både Jylland, Fyn og Sverige til sådemoen på Ny Lellingegård, ved Køge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det dårlige vejr gav anledning til at snakke om kapacitet og rettidighed med de fremmødte på dagen, i følge Christian Rabølle.

Christian Rabølle var i dialog med flere landmænd i løbet af dagen, som fortalte at det var interessant at se såmaskinerne samlet, og at det var med til at give et bedre overblik over ligheder og forskelligheder på de enkelte maskiner.

VKST skirver, rigelig kapacitet er et vigtigt fundament for at tjene penge.

rich-media-1
Såning skal være bedst, ikke billigst. Pressefoto.