Sagros planterådgivere var med i forsøgsmarken, da mere end 350 landmænd og kartoffel-interesserede var mødt op til den årlige kartoffeldag i Arnborg torsdag d. 1 august, skriver Sagro i en pressemeddelelse. Selvom teltet til forplejning var stort, måtte adskillige stå i døråbningen under morgenmaden.

På dagen blev deltagerne holdvis ledt ud til de forskellige poster i forsøgsmarken, og heldigvis havde de fleste taget praktisk fodtøj på, for der var langt rundt i det store forsøgsområde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år var der blandt andet fokus på sorter, ukrudtsløsninger og bekæmpelse af spildkartofler.

2019 er sidste år, hvor det eneste godkendte middel "Reglone" er tilladt til nedvisning af kartofler til brug ved spisekartofler, læggekartofler til salg (export) og egen produktion samt ved chips- og pulverproduktion.

Man forventer ikke, at der kommer dispensation til fortsat brug af Reglone. Derfor blev der til kartoffeldagen præsenteret 5 forskellige maskiner og metoder til nedvisning.

- Zasso: Vækststandsning hvor der ledes el (3 kW) ned over bladene.

- Opti Weeder: En kombimaskine til både rensning (i foråret) og aftopning/tildækning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rema: En maskine, hvor kartoffeltoppen rives op ad kammen og der samtidig laves rodunderskæring

- Aftopning: Kartoffeltoppen aftoppes

- Envo-Dan: En maskine der via gas brænder kartoffeltoppen.

Spørgelysten fra de fremmødte var stor, og man fornemmede, at temaerne var relevante for mange. Flot at så mange mødte op, på et tidspunkt hvor høsten for mange er i fuld gang, skriver Sagro i pressemeddelelsen.

Vært for kartoffeldagen var Henning Thybo. Dagen arrangeres af Sagro, Vestjysk, Lemvigegnens Landboforening, KMC og Ytteborg.