Appen skal give øget værdi for DLGs kunder og ejere. Appen er siden april downloadet over 5.000 gange, så den nu er oppe på over 8.000 installationer, skriver DLG i en pressemeddelelse.

Omfanget af nabohandel er skønnet til 550.000 tons i Danmark og forventes at stige de kommende år, og traditionel rensalg er derfor under pres af nabohandel. DLG vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne være med till at skabe værdi for vores ejere, så vi har købt appen Crop for at fremme og formidle sikker nabohandel. Samarbejdet med appudviklerne Shape har ført til en brugerorienteret løsning, der fremover hurtigt kan skaleres til flere produkter og flere lande. Appen er således med til at afhjælpe landmandens udfordringer med traditionel nabohandel, siger Mogens Frederiksen.

- Vi bidrager til en mere sikker handel og et mere sikkert aftalegrundlag. Brugerne står selv for prissætning i appen, mens DLG for eksempel kan hjælpe med tillægsydelser som transport af kornet og eventuel prøvetagning.

Gør nabohandel sikkert og nemt

I Crop-appen kan brugerne oprette salgs- og købsannoncer, som bliver vist på et kort i appen. Det giver et overblik over udbud og efterspørgsel på nabohandel og gør det let at kontakte hinanden.

- Nye funktioner gør det muligt, at landmændene nu kan kontakte hinanden via en chatfunktion og afklare kvalitet og dokumentere aftalens betingelser, så begge parter ikke er i tvivl om, hvad der blev aftalt, når leveringen af kornet finder sted, siger Mogens Frederiksen.

- Ved leveringen af kornet kan sælger og køber også registrere den indvejede mængde og kvalitet, og dermed få en vejeseddel, som kan knyttes til aftalegrundlaget. Det hjælper begge parter med at holde styr på handlen, så der ikke er tvivl om aftalebetingelserne. I starten af juni har vi også lige introduceret en abonnementsløsning, hvor man kan booke transport, som vi i DLG står for at levere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brugerne vil på sigt også kunne købe tillægsydelser, som kvalitetsregulering, kreditforsikring, kreditvurdering og risk management ydelser, hvilket altså vil være et tilvalg for brugerne af appen.

Appen godt i gang

Appen er blevet godt modtaget blandt danske landmænd. Mogens Frederiksen fra DLG siger:

- Siden en stille lancering i juli 2017 har der været over 8.000 appinstallationer, og vi har indtil videre over 3.000 unikke brugere om måneden herhjemme samt 150 i Tyskland og 150 i England, siger han.

DLG har købt 80 procent af appen Crop af appudviklerne Shape, der fortsætter med en ejerandel på de resterende 20 procent Shape har udviklet og driver Crop og er velkendte samarbejdspartnere af DLG, da de også har udviklet DLG App med funktioner fra DLG Kundeportal.