Yara Internationals enhed for digitale løsninger har for nylig lanceret YaraIrix - en app, der fungerer som beslutningsstøtteværktøj til præcisionslandbrug, hvor landmanden med sin smartphone og enkelt udstyr kan blive istand til at måle kvælstofoptaget i sine afgrøder, skriver Yara i en pressemeddelelse. Kvælstofanalyser er ofte forbundet med dyrt udstyr, som kan begrænse landmandens adgang til teknologi. Med YaraIrix vil Yara gøre præcisionslandbrug endnu mere tilgængeligt.

Ifølge Yara anvender appen YaraIrix telefonens kamera til at beregne kvælstofoptaget i forskellige afgrøder i de tidligere stadier. Til brug ved anden og tredje tildeling kan YaraIrix app'en suppleres med to forskellige hardwareenheder: den ene en smartphone clip (N-Tester Clip), den anden en N-Tester måler (N-Tester BT), som kobler til telefonen via Bluetooth. Begge værktøjer gør det muligt at måle plantens kvælstofstatus og derudfra give gødskningsanbefalinger. N-Tester BT fungerer på samme måde som Yara N-tester, der idag anvendes især af landbrugskonsulen-ter, og som ud fra algoritmer, baseret på viden fra omfattende kvælstofforsøg, beregner kvælstofanbefalinger i forskellige afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle marker er forskellige. Ved at landmænd får mulighed for at benytte deres smartphones i arbejdet med præcisionslandbrug, bliver YaraIrix en "game-changer" for landmænd verden over, da de nu får en viden om deres marker, som de hidtil ikke har haft mulighed for at få. Med lanceringen af YaraIrix i Europa tager vi de første skridt. Med adgang til præcise data om afgrødernes næringsstofbehov, kan landmændene producere mere effektivt og samtidig reducere den miljømæssige påvirkning fra landbruget, udtaler Stefan Fürnsinn, SVP Digital Farming, Yara, i pressemeddelsen.