Buchtrup Agro mellem Randers og Viborg importerer som de eneste i landet det canadiske Schulte-mærke til Danmark. Importør og forhandler Michael Buchtrup har særligt succes med de kraftige og slidstærke rotorklippere til afpudsning af frøgræs- og majsmarker, brakmarker og Natura-2000 områder.

Klipperen findes i bredder fra 2,10-12,8 meter. Den mindste rotor bruges primært til skovbrug, mens de øvrige bredder bliver brugt i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det særlige og populære ved vores rotorklippere er både styrken, holdbarheden og støttehjulene på fløjene, det er der ikke andre klippere, der har. Støttehjulene giver stor stabilitet under brug. Det er den største og stærkeste rotorklipper på markedet, fortæller Michael Buchtrup.

Den mest populære model er Schulte FX-530 med en arbejdsbredde på 9,30 meter.

Michael Buchtrup vurderer, at de slidstærke knive kan holde til 2.500-3.000 hektar, inden det er nødvendigt at udskifte knivene.

- Ved hvert køb er der altid inkluderet et sæt ekstra knive med i prisen. Vi leverer altid en komplet maskine med alt nødvendigt ekstraudstyr, siger Michael Buchtrup.

Robust klipper på godset

Hvidkilde Gods ved Svendborg, ejet af Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, investerede for tre år siden i en ny FX-530 afpudser med en arbejdsbredde på 9,30 meter fra Buchtrup Agro ApS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er igennem mange år blevet dyrket frøafgrøder på en stor del af de 1.300 hektar, som markbruget på Hvidkilde Gods omfatter.

Godset dyrker både engrapgræs, rødsvingel, strandsvingel, hvidkløver og almindelig rajgræs. Herudover dyrkes der også hvede, byg og raps, plus i enkelte år også ærter og spinat.

- Grunden til, at vi skiftede til Schulte fra et andet mærke, er, at Schulte afpudserne er kendetegnet ved en meget robust og solid konstruktion. Ikke mindst gearkasserne er meget stærke. Derfor har vi aldrig haft problemer med dem, selv om afpudseren kører rigtig meget. Også de kraftige knive er virkelig slidstærke. Et sæt knive holder i cirka halvanden sæson efter at have kørt over 2.500-3.000 hektar, fortæller Torben Larsen, forvalter Hvidkilde Gods.

Klippehøjden kan indstilles til imellem 51 millimeter og 381 millimeter.

- Det er meget enkelt at indstille klippehøjden ved hjælp af nogle chips på de tre løftecylindre, lyder det fra forvalteren på Hvidkilde Gods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nem at køre med

- Afpudseren er nem at køre med. Udover afpudsning af frøgræsmarker anvender vi den også til brakarealer og rapsstubbe. Det passer fint med en 250 hk traktor til at trække den, fortæller Torben Larsen.

Ifølge Buchtrup Agro skal der en traktor på mindst 200 hk til at trække Schulte FX-530 afpudseren, der har en transportbredde på tre meter med opklappede sidefløje. Maskinen vejer 5.580 kg. Den meget solide konstruktion betyder, at Schulte afpudserne er kraftigere og tungere end alle andre afpudsere.

Den kraftige afpudser har fem knivrotorer med dobbeltknive bestående af en øverste og en nederste kniv.

Ved hver dobbeltkniv, imellem øverste og nederste kniv, er der monteret et modskær, som findeler materialet. Modskæret kan afmonteres, når afpudseren skal anvendes til afpudsning af eng- og brakarealer samt stubmarker.

Det findelte materiale kastes bagud og fordeles jævnt i hele maskinens arbejdsbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Buchtrup Agro udstillede rotorklipperen på Agromek 2018, hvor der var mest interesse for klippere med arbejdsbredde på seks, otte eller ni meter.