Ifølge sn.dk mente lodsejerne, at kommunen var ansvarlig for oversvømmelse af markerne i sommeren og efteråret 2017, så lodsejerne led tab på deres afgrøder.

Holbæk Kommune gav i august i år afslag på lodsejernes samlede krav på lidt over én million kroner. Det klart største krav, 989.500 kroner, kom fra Kiselgården A/S, der dyrker økologiske og biodynamiske grøntsager til videresalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter afslaget gav både Ask Rasmussen, Kiselgården, og Ole K. Jensen, udtryk for, at de var indstillet på at gå videre med sagen. Men efter at en advokat har set på sagen, må lodsejerne erkende, at der er så dårlige udsigter til, at de kan vinde deres sag, at de opgiver at gå videre med den, skriver sn.dk.

Det gælder både det økonomiske krav, som skulle have være afgjort af taksationskommissionen, og tvisten om vedligeholdelse af den øvre del af Åmose Å. Her skulle sagen i givet fald have været påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

- Som sagen er forelagt mig, har jeg mere end svært ved at kunne løfte beviset for, at kommunen ikke har gjort det, den skulle. I enhver erstatningssag skal der være en årsag og en hændelse, og vi kan ikke løfte beviset for, at kommunen har været i ond tro, siger advokat John Breving, Plexus Advokater i Sorø, til sn.dk.

- Der er ingen tvivl om, at lodsejerne har fået ødelagt deres afgrøder, men der er ingen dokumentation for, om det skyldes, at vandløbet ikke har været velvedligeholdt, siger John Breving.

Det er altså ikke kun erstatningskravet i taksationskommissionen, men også en sag i Miljø- og Fødevareklagenævnet, der opgives.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kommunen fastholder, at regulativet er overholdt. Hvis jeg skulle kunne skrive til nævnet, at vandløbet ikke er vedligeholdt, ville det kræve, at lodsejerne jævnligt havde været nede og måle strømrenden. Man er nødt til at fortælle kommunen, at man har et problem med vandløbet, siger John Breving til sn.dk.

Ask Rasmussen fra Kiselgården synes, det er ærgerligt at måtte standse sagen.

- Vi har masser af dokumentation, men det er ikke nok til at kunne trække sagen. Det ville koste mange timer og penge, og advokaten sagde, at vi kun havde 30-40 procents chance for at vinde, og det ville tage mange år. Konklusionen er, at man skal være ude noget før og gøre kommunen opmærksom på, at der er problemer. Hvis den så ikke gør noget, kan man søge erstatning, siger Ask Rasmussen.