Kort før lukketid, fredag den 31. november på Agromek i Herning, kunne Bauer afslutte handel med et pivotvandingsanlæg til en svensk grøntsagsproducent i Gotland.

- Vi fik besøg af Svante Runefeldt fra Gotland i Sverige på Agromek, som kørt før lukketid, bekræftede aftalen om købet af en pivotvander, fortæller Jacob Johnsen, salgs- og marketingchef for Bauer-koncernen for Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svante Runefeldt havde set anlægget på Borgeby i Sverige. I de følgende uger fik han de nødvendige detaljer og et skræddersyet tilbud til sine grøntsags-marker i Kirkeby på et 900 meter langt Pivot Centerstar-vandingsanlæg med hjørnesystem og gødningsinjektionspumpe.

- Efter det sidste møde med banken kunne handlen blive godkendt kort før lukketid på Agromek, fortæller Jacob Johnsen.

Variabelt vandmængde

Endvidere skal pivoten være udstyret med VRI system (Variabel Rate Irrigation) for at tillade separat kontrol af hver sprinkler eller sprinklergruppe. På denne måde kan der vælges nedbørshastigheder for forskellige sektorer af marken, og vanding bliver endnu mere præcis og effektiv, hvilket er uundværligt for en sådan usædvanlig lang pivot.

Agromek igen

På Agromek 2018 havde Bauer en næsten 100 kvadratmeter stand, hvor man viste Rainstar E51 til markbrug og en mindre Rainstar A3 til golfbaner og sportsfaciliteter.

- Agromek giver os mulighed for at nå potentielle kunder fra de nordlige lande, der er på udkig efter moderne og innovative landbrugsmaskiner, men også for at styrke eksisterende kontakter, og derfor planlægger vi at være tilbage på Agromek igen i 2020, fortæller Jacob Johnsen.